Sinterklaasfeest 2014

Zaterdag 29 november vereerde Sinterklaas ons wederom met een bezoek aan onze ruiters op de manege. Dat is altijd een spannende aangelegenheid voor onze ruiters.

 Sinterklaasfeest 2014

Sinterklaas en zijn pieten waren dit jaar meteen naar de goede manege gereden, dat wisten ze nog van vorig jaar. De zenuwachtige ruiters en hun ouders waren in grote getale aanwezig toe de Sint aankwam. Bij binnenkomst werd hij luidkeels toegezongen en voelde hij zich meteen welkom.

Toen hij in zijn zetel zat, bleek dat hij goed voorbereid was en alles wist wat onze ruiters hadden meegemaakt dit jaar. Zo wist hij dat er twee ruiters waren die geblesseerd waren en even niet kon rijden, en dat we een nieuwe ruiter hadden. Dat stond allemaal in Grote Boek van Sinterklaas. Alle ruiters mochten een voor een naar voren komen en kregen een mooi cadeau. De ruiters van de eerste groep mochten als eerste bij de Sint komen, want zij moesten als eerste hun paard poetsen en voorbereiden voor hun les. Toen alle ruiters hun cadeau hadden gehad, ging hij nog even naar de kantine. Daar kon hij achter het raam vandaag zien hoe goed de ruiters konden rijden. Hierna werd de Sint door iedereen uitgezwaaid.

Onder het genot van koffie, thee, limonade, warme chocomel en allerlei heerlijke versnaperingen, ook dit jaar weer verzorgd door de vrijwilligers, werd het weer een gezellig feest.