Jubileumfeest - 40 jaar SPGA

Op zaterdag 13 september was het eindelijk zover ... het was de dag van ons jubilieumfeest! Met een speciaal thema voor deze dag: Ridders en Jonkvrouwen!

Even na het middaguur kwamen de vrijwilligers aan om de ontvangst van de ruiters en hun gasten voor te bereiden. Rond twee uur kwamen de de ruiters en hun familieleden aan. Al gauw zagen de ruiters en vrijwilligers eruit als echte ridders en jonkvrouwen. De kleding hiervoor was speciaal gemaakt en iedereen zal er supermooi uit.

Op het zonnige terras werd iedereen verwelkomd door een minstreel, die iedereen met zijn gitaarmuziek hartelijk welkom heette. Na een kopje koffie met heerlijke cupcakes, richtte hij het woord tot onze gasten: 'Kom, laat ik jullie een verhaal vertellen. Een verhaal van wel 400 jaar oud.' Het ging over een boerenjongen Sjakko, die gekroond werd tot koning SPGA. Hij maakte een tocht van 40 jaar langs drie kastelen en haalde daar schuwe en bange kinderen op en leerde ze paardrijden. Zo hielp hij ze trots en dapper te worden. Toen ze terug kwamen op het kasteel, werden ze geridderd tot 'Ridders en Jonkvrouwen'.

Hierna werden al onze ruiters geridderd door een kasteelheer en zijn vrouwe. Maar er werd nog iemand geridderd, dit keer niet door de kasteelheer maar door ... de burgemeester van Aalsmeer. Immers onze vrijwilligster Debby is al 40 jaar vrijwilligster bij ons, vanaf het begin dus, maar ook al 30 jaar bij Stijldansvereniging 'de Regenboog' waar zij dansles geeft. Dat was meer dan voldoende om in aanmerking te komen voor een lintje. Gefeliciteerd Debby, je hebt het echt verdiend! Ook werden er twee ruiters in het zonnetje gezet, Agaath en Rob, die er ook al 40 jaar bij zijn. Hun vaders hebben de stichting in 1974 opgericht en ook al zijn zij niet meer onder ons, zij zouden hier zeer trots op zijn!

Om drie uur lieten de ruiters een zelf uitgekozen individuele oefening zien en reden ze met hun groep een kür op muziek op hun middeleeuws versierde paarden. Dit was voor hen het spannendste gedeelte van de dag, maar ze hebben het fantastisch gedaan! Terwijl de ene groep hun kür reed, mochten de andere twee groepen een rit met een huifkar maken en konden ze nog even hoefijzer werpen.

Na dit officiële gedeelte kon iedereen nog even nagenieten tijdens een borrel en een barbecue. Aan het eind mocht iedereen een ijsje halen bij de ijskar en menigeen haalde daar een heerlijk ijsje op.

Iedereen die ons geholpen heeft op deze dag, kreeg als dank een mooie bos bloemen. Maar ook de ruiters werden verrast met een mooie polo en de vrijwilligers kregen een leuke sleutelhanger. Tot slot waren er voor iedereen pennen met onze stichting naam erop, dus iedereen is flink verwend.

Het was een super geslaagd en een gezellig feest. We hebben alleen maar blije gezichten gezien. Zelfs het weer werkte mee, het zonnetje was de hele dag op ons aan het schijnen.

Wij danken al onze sponsors voor hun bijdrage aan ons feest. Jullie bijdrage heeft ons feest mede gemaakt tot het succes dat wij voor ogen hadden!

Onze sponsors: Aris B.v., Bruynzeel Keukens, De Wilde Infra- en Cultuurtechniek B.v., Eagle Freight B.v., FedEx Cares (personeel van FedEx Nederland), Glasservice Amstelland, Multivos Sport, Pronto B.v., Roka Fashion, Slijterij/Wijnhandel Wittebol, Van der Storm Sportprijzen en Greet Bon.

IMG 0660 sponsoren Medium